side-area-logo

Pràctiques Complementàries Ampliació PEE Balears

Ampliació PEE Balears

PRÀCTIQUES DE NAVEGACIÓ COMPLEMENTÀRIES PER PATRÓ D’EMBARCACIONS D’ESBARJO

Properes sortides: 22 (16h) i 23 (18-20h) de setembre 2017

Preu: 280€ (2 dies)

. Què son les Pràctiques de Navegació Complementàries?

Pels que ja teniu el Patró d’Embarcacions d’Esbarjo o us el esteu treient, teniu la possibilitat d’ampliar les vostres atribucions si realitzeu les Pràctiques de Navegació Complementàries.

No són obligatòries però us habilitarà per portar embarcacions de fins a 24 metres i podreu fer la travessa de Península a Balears.

Si has de renovar la teva titulació de PEE, aprofita ara i amplia atribucions.

Recorda que, si t’estàs traient el PEE, has de fer 16h de Pràctiques de Navegació i Seguretat i 12h de Radiocomunicacions de curt abast obligatòriament.

. Quan puc fer les Pràctiques?

Tant si tens la teoria com si no la tens encara, pots fer qualsevol pràctica homologada de navegació i seguretat, radio o vela. Tindràs 18 mesos per presentar-te a examen i treure’t la titulació.

A Centre de Navegants ja ens agrada que comencis pujant a bord i fent les pràctiques perquè quan hagis de començar a estudiar, et serà més senzill reconèixer allò que ja has practicat i vist al vaixell.

Si ara no pots venir a classe de teoria però si que pots venir els dissabtes o els diumenges a fer pràctiques, aprofita.

T’anirem avisant de les convocatòries d’examen i tu decideixes quan presentar-te.

. En què consisteixen?

Les Pràctiques de Navegació Complementàries estan pensades com una iniciació a la preparació de travesses i viatges de certa durada.

Tant si teniu vaixell propi o si en voleu llogar-ne un, us serà molt útil.

Tothom que tingui ganes de navegar i aprendre navegant, hi pot participar. No cal que que et treguis una titulació si encara no ho tens clar.

Les pràctiques tindran una durada mínima de 24 hores, encara que sovint a Centre de Navegants us proposem fer un dia o dos mes per poder aprofitar a treballar tots els aspectes que considerem que son necessaris per aquest tipus de navegació.

Tant a alta mar com a prop de la costa, es poden donar diferents situacions on és important saber respondre. Mirarem d’abordar-ne de diferents perquè quan navegueu sols, sapigueu reaccionar amb seguretat. Navegant és com s’aprèn !

Podem anar fins a Balears o quedar-nos fent una sortida costanera. Si fem una sortida de més dies, podeu aprofitar per treure’s les Pràctiques de Vela en una sola sortida.

No haureu de fer examen, només haureu assistir i participar activament en totes les maniobres.

A Centre de Navegants fem grups reduïts de 4 a 6 persones perquè tots tingueu la oportunitat de treballar tots els camps del temari, no només perquè son obligatoris, si no perquè us seran molt útils.

TEMARI

. Prepararem la derrota a l’aula, amb la documentació necessària per al tipus de navegació que farem. Haurem de fer mínim 4 hores de navegació nocturna.

. Hem de calcular el temps invertit, les provisions, el material de seguretat, la previsió meteorològica,etc.

. Revisarem l’embarcació, el material de navegació i seguretat i els equips abans de sortir.

. Procurarem navegar de forma ràpida i segura, seguint les normes establertes pel RIPA.

. Analitzarem les llums que trobem i anotarem regularment les posicions al llibre de bitàcora.

. S’organitzaran les guàrdies en parelles. Mentre un està al timó, l’altre queda vestit i en espera (stand-by)

. Aprendrem a fer la compra del menjar i la beguda necessaris i a estibar-ho al veler.

+ info i reserves

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in